ART KINO MREŽA SLOVENIJE

Smo eden izmed ustanovnih članov združenja Art kino mreže Slovenije. Gre za združenje 28 mestnih kinov, ki skrbijo za prikazovanje kakovostnega kino programa.

EUROPA CINEMAS

Smo člani Europa Cinemas, ki združuje najboljše kinematografe na evropskem prostoru. Zato vam lahko ponudimo bolj raznolik evropski art filmski program.

CICAE ZDRUŽENJE

Zveza združuje preko 1900 kinematografov širom sveta. Od leta 2018 smo člani tudi mi.

SLEDITE NAM TUDI NA INSTAGRAM PROFILU #kinovrhnika

ART FILMI: September 2022

Sobota, 3. 9. ob 20.00: Gajin svet 2

Mladinska romantična komedija / 97 min
Scenarij: Peter Bratuša, Špela Levičnik Oblak
Režija: Peter Bratuša
Igrajo: Uma Štader, Sebastian Cavazza, Enej Černe Berčič, Neža Smolinsky, Jurij Zrnec, Katarina Čas, Ajda Smrekar

Štirinajstletna Gaja, ki živi v ločeni družini, se sooči z nevoščljivimi sošolci, doživi vdor v osebni profil na družabnem omrežju in spozna, kaj pomeni pravo prijateljstvo. Kljub temu, da so počitnice in se z očetom in najstniško sestro Teo odpelje v kamp na morje, se dopust še ne začne. S pomočjo svojega prijatelja Matica in policijskega inšpektorja reši lastnika bara pred izsiljevalci, spet poveže družino in s pomočjo prijateljev, mame in učiteljice saksofona Eme, osreči tudi očeta.

Nedelja, 4. 9. ob 20.00: Posrednik

Izvorni naslov: Broker
Drama / 129 min
Režija: Hirokazu Koreeda
Scenarij: Hirokazu Koreeda
Igrajo: Song Kang-ho, Gang Dong-won, Doona Bae, Lee Ji-eun, Lee Joo-young

Festivali, nagrade: Cannes (nagrada za najboljšega igralca, nagrada ekumenske žirije); München (najboljši mednarodni film); Toronto

Topel in ganljiv film ceste o petih ljudeh, ki se odpravijo na nenavadno popotovanje, ko jih po naključju združi zapuščeni otrok. Prvi korejski film Hirokaza Koreede (Tatiči) je Song Kang-hoju, zvezdniku Parazita, prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.

Sang-hyun je lastnik čistilnice, ki ga nenehno bremenijo dolgovi. Dong-soo dela v cerkvi, kjer skrbijo za zapuščene otroke. Neke deževne noči skrivaj odneseta fantka, ki ga je mlada mati pustila pred »škatlo za dojenčke«. A naslednjega dne se otrokova mati nepričakovano vrne. Dogajanje od daleč opazujeta detektivki …

Nedelja, 11. 9. ob 20.00: Orkester

Matevž Luzar / Slovenija / 2021 / 111 min / nemščina, slovenščina
Igrajo: Gregor Zorc, Gregor Čušin, Jernej Kogovšek, Lovro Lezič, Gaber K. Trseglav, Maria Hofstätter

Film Matevža Luzarja (Srečen za umret) je doživel svetovno premiero v tekmovalnem programu festivala v Cottbusu.

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …

Torek, 13. 9. ob 20.00: Pot domov

Igrano-dokumentarni celovečerni film POT DOMOV je portret izjemnega slovenskega košarkarja Jureta Zdovca, ki je sredi osamosvojitvene vojne za Slovenijo na evropskem prvenstvu v Rimu leta 1991 igral za ekipo Jugoslavije. Tedaj se je moral tudi odločiti: bo ostal del jugoslovanske reprezentance ali pa se bo odrekel zlati medalji?

Zgodbo o življenjski odločitvi, ki je zaznamovala njegovo igralsko kariero, pripovedujeta skupaj z nekdanjim novinarjem in komentatorjem TV Slovenija Miho Žibratom, s katerim se podata po poti spominov. Skupaj obiščeta nekdanje soigralce iz Rima, Žarka Paspalja, Dina Rađo in Tonija Kukoča, ter njihovega trenerja Dušana Ivkoviča v enem njegovih zadnjih intervjujev pred smrtjo. V produkciji studia Art 7 video je nastal igrano-dokumentarni film ceste scenarista in režiserja Aleša Žemlje v koprodukciji z RTV Slovenija in finančno pomočjo Slovenskega filmskega centra. Zmago Sagadin, Božidar Maljković, Janez Drvarič, Peter Vilfan, prijatelji, sorodniki in ostali osvetljujejo Juretovo trnovo športno pot od malih nog do sprejema v Fibino hišo slavnih. Okoli najtežje odločitve v karieri si je ekipa pomagala tudi z igranimi sekvencami, kjer v vlogi Jureta in Miha nastopata priznana slovenska igralca Luka Bokšan in Jure Lajovic.

Film je v slovenščini.

Sobota, 17. 9. ob 18.00: Gajin svet 2

Mladinska romantična komedija / 97 min
Scenarij: Peter Bratuša, Špela Levičnik Oblak
Režija: Peter Bratuša
Igrajo: Uma Štader, Sebastian Cavazza, Enej Černe Berčič, Neža Smolinsky, Jurij Zrnec, Katarina Čas, Ajda Smrekar

Štirinajstletna Gaja, ki živi v ločeni družini, se sooči z nevoščljivimi sošolci, doživi vdor v osebni profil na družabnem omrežju in spozna, kaj pomeni pravo prijateljstvo. Kljub temu, da so počitnice in se z očetom in najstniško sestro Teo odpelje v kamp na morje, se dopust še ne začne. S pomočjo svojega prijatelja Matica in policijskega inšpektorja reši lastnika bara pred izsiljevalci, spet poveže družino in s pomočjo prijateljev, mame in učiteljice saksofona Eme, osreči tudi očeta.

Nedelja, 18. 9. ob 20.00: Luknja

Izvorni naslov: Il buco
Michelangelo Frammartino / Italija, Nemčija, Francija / 2021 / 93 min / italijanščina
Režija: Michelangelo Frammartino
Scenarij: Michelangelo Frammartino, Giovanna Giuliani
Nastopajo: Paolo Cossi, Jacopo Elia, Denise Trombin, Nicola Lanza

Festivali, nagrade: Benetke (posebna nagrada žirije); srebrni trak Nacionalnega združenja italijanskih filmskih novinarjev za najboljši zvok; Bruselj (nagrada žirije); New York; Busan; London; Viennale; Solun, Liffe; Locarno; CPH:DOX; Hot Docs; Karlovi Vari

Ekspedicija v eno najglobljih evropskih jam postane v rokah italijanskega režiserja Michelangela Frammartina (Štirikrat) poetično popotovanje v neznano, kjer dobita čas in prostor povsem nov pomen. Obvezen ogled v kinu! Posebna nagrada žirije na festivalu v Benetkah.

V času gospodarskega razcveta v šestdesetih letih prejšnjega stoletja na razvitem italijanskem severu zraste najvišja stavba v Evropi. Na drugem koncu države se skupina mladih jamarjev spusti v podzemlje nedotaknjenega kalabrijskega krasa. Na planoti Pollino pred očmi starega pastirja – edine priče drznega podviga – sedemsto metrov pod zemeljskim površjem odkrijejo eno najglobljih jam na svetu, brezno Bifurto.

Sreda, 21. 9. ob 20.00: Zlati fant

Izvorni naslov: Zlatni dečko
Drama / 98 min
Režija: Ognjen Janković
Igrajo: Denis Murić, Andrija Kuzmanović, Igor Benčina, Petar Strugar, Ljubomir Bulajić, Jovana Gavrilović, Alisa Radaković, Vladimir Kovačević, Tihomir Stanić, Strahinja Blažić

To je zgodba o Denisu Markoviću, mladem in nadarjenem nogometašu problematičnega temperamenta, ki je že od malih nog zaradi svojega talenta postal tarča različnih zanimanj. To je zgodba, o talentu, ki ti lahko da ali vzame vse. To je zgodba nove priložnosti.

Petek, 23. 9. ob 20.00: Medieval

Akcijski film / 126 min
Scenarij: Petr Jakl
Režija: Petr Jakl
Igrajo: Ben Foster, Sophie Lowe, Michael Caine

Posneto po resnični zgodbi o Janu Žižki, enem največjem bojevniku v zgodovini. Po smrti cesarja rimsko cesarstvo strmoglavlja v kaos, medtem ko se sprti kralji borijo za nadzor nad praznim prestolom. Drzni vodja plačancev Jan Žižka je najet, da ugrabi zaročenko mogočnega lorda Rosenberga, Lady Katherine, da prepreči Roserbergov vzpon na prestol. Ko se Katherine ujame v nevarno politično igro med monarhi se Jan zaljubi v njen močan duh in predanost reševanju ljudi. V poskusu, da bi jo osvobodil, se bori z uporniško vojsko v boju proti korupciji in pohlepu v aristokraciji. Jan spozna, da usoda imperija ni v rokah kraljev, ampak v rokah njegovega lastnega ljudstva.

Sobota, 24. 9. ob 18.00: Zmajev jezdec

Izvorni naslov: Dragon Rider
Animirani film / 91 min / sinhronizirano
Scenarij: Cornelia Funke, Johnny Smith
Režija: Tomer Eshed

Srebrni zmaj Lung, škratinja Žveplogriva in sirota Ben se odpravijo na čarobno potovanje okoli polovice sveta, kar med njimi vzpostavi edinstveno in tesno vez. To je zgodba o razburljivem iskanju zadnjega zatočišča zmajev, tako imenovanega »Roba neba« in čarobna pustolovščina o pogumu, optimizmu in nenavadnem prijateljstvu.
Nekoč, pred davnimi časi, so zmaji in ljudje živeli v skupni harmoniji. A ti časi so minili in človeški egoizem je čarobna bitja potisnil vse bolj na rob in jih prisilil v beg. Poleg tega pa je nori alkimist ustvaril krvoločno, zmaju podobno bitje po imenu Koprivožig, ki naj bi izsledil in uničil vse zmaje na svetu. Ta pošast ima samo eno veliko poželenje in to je požreti prav vse, kar mu pride pred oči. Pred njim ni bil varen niti njegov stvaritelj.

Sobota, 24. 9. ob 20.00: Divjaki

Izvorni naslov: Divljaci
Akcijska komedija / 94 minut
Režija: Dario Lonjak
Igrajo: Alen Liverić, Branko Janković, Dejan Aćimović, Borko Perić, Slavko Sobin, Maja Jurić, Mijo Jurišić, Nerman Mahmutović, Emir Hadžihafizbegović

V kinematografe se bo preselila nogometna vročica in z njo povezani dogodki, ki bodo trojico glavnih junakov vodili do ropa trgovine in nepričakovanega soočenja v akcijski komediji Divjaki.

Poletje 2018, svetovno nogometno prvenstvo – hrvaška nogometna reprezentanca bo nastopila na finalni tekmi v Moskvi in po hrvaških mestih vlada prava norost, ki pa je prevzela tudi glavne tri junake. Zolja (Alen Liverić), Jasmin (Branko Janković) in Mali (Borko Perić) se odločijo oropati majhno trgovino, da bi zbrali denar za pot v Rusijo na finalno tekmo.

V begu pred policijo pa po nesreči prečkajo mejo z Bosno in Hercegovino in se znajdejo sredi gozda, kjer je skrivno taborišče za usposabljanje islamističnih teroristov.

Nedelja, 25. 9. ob 18.00: Zmajev jezdec

Izvorni naslov: Dragon Rider
Animirani film / 91 min / sinhronizirano
Scenarij: Cornelia Funke, Johnny Smith
Režija: Tomer Eshed

Srebrni zmaj Lung, škratinja Žveplogriva in sirota Ben se odpravijo na čarobno potovanje okoli polovice sveta, kar med njimi vzpostavi edinstveno in tesno vez. To je zgodba o razburljivem iskanju zadnjega zatočišča zmajev, tako imenovanega »Roba neba« in čarobna pustolovščina o pogumu, optimizmu in nenavadnem prijateljstvu.
Nekoč, pred davnimi časi, so zmaji in ljudje živeli v skupni harmoniji. A ti časi so minili in človeški egoizem je čarobna bitja potisnil vse bolj na rob in jih prisilil v beg. Poleg tega pa je nori alkimist ustvaril krvoločno, zmaju podobno bitje po imenu Koprivožig, ki naj bi izsledil in uničil vse zmaje na svetu. Ta pošast ima samo eno veliko poželenje in to je požreti prav vse, kar mu pride pred oči. Pred njim ni bil varen niti njegov stvaritelj.

Nedelja, 25. 9. ob 20.00: Mala mama

Izvorni naslov: Petite maman
Drama / 72 min / francoščina
Režija: Céline Sciamma
Scenarij: Céline Sciamma
Igrajo: Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse, Stéphane Varupenne, Margot Abascal,

Festivali, nagrade: Berlinale; Karlovi Vari; Telluride; Toronto; San Sebastián (nagrada občinstva); Sydney (najboljši film); Stockholm (nagrada FIPRESCI); Mar del Plata (nagrada SIGNIS – posebna omemba, nagrada za najboljšo fotografijo); New York; London; Viennale; Palm Springs; Liffe; Kino Otok; KRAFFT

Céline Sciamma je po Portretu mladenke v ognju ustvarila mojstrsko miniaturo o žalovanju, spominu ter skrivnostnih vezeh med materami in hčerami.

Osemletna Nelly po izgubi ljubljene babice staršem pomaga izprazniti materin dom iz otroštva. Raziskuje bližnji gozd, kjer si je njena mama Marion nekoč zgradila hišico na drevesu, o kateri je Nelly toliko slišala. Nekega dne mama nenadoma odide. Kmalu zatem Nelly v gozdu sreča deklico svoje starosti. Gradi hišico na drevesu in ime ji je Marion.

Četrtek, 29. 9. ob 10.00: FILMSKO DDPOLDNE: Plesna terapija

Izvorni naslov: Rumba La Vie
Komedija / 94 min
Scenarij: Franck Dubosc
Režija: Franck Dubosc
Producent: Sidonie Dumas
Igrajo: Franck Dubosc, Jean-Pierre Darroussin, Catherine Jacob, Adele Choubard, Marie-Philomene Nga

Septembra bo na velikih platnih prikazana zgodba osamljenega očeta, ki se bo na vse pretege potrudil, da bi se povezal s svojo odtujeno hčerko v komediji Plesna terapija. Komedijo je režiral ter napisal scenarij in dialoge igralec Franck Dubosc, ki je tudi zaigral glavno vlogo očeta, njegovo hčer pa upodobi Louna Espinosa. Producentka filma je Sidonie Dumas, izvršni producent pa Marc Vadé.

Tony je voznik šolskega avtobusa na podeželju, star malo čez petdeset in živi samotarsko življenje po svojih starih navadah in predsodkih. Ko ga prestraši srčni infarkt, se odloči, da se bo soočil s svojo preteklostjo in stopil v stik z Marijo – hčerko, ki je nikoli ni poznal, tako da se vpiše v plesno šolo, ki jo vodi Marija. A rumbe se ne da improvizirati! Tony si bo moral v kavbojskih škornjih in jeans jakni postopoma prislužiti svoje plesne korake, da bi osvojil svojo hčerko… in medtem spoznaval sebe in se odprl drugim.

PODAJTE OCENO O NAS
PREKO GOOGLE MAPS
 • 5 star review  nice local culture center

  thumb Luka Ovsec
  10/06/2019
 • 4 star review  Great place as cinema, stage play venue, exhibition place, outdoor food/coffee venue... Functioning very well for any event. Only wish they add baby changing table somewhere and snack/drink stand or vending machine for movie nights.

  thumb Blaž Lusavec
  5/26/2019
 • 5 star review  Great films, staff and people. I enjoyed seeing film there

  thumb Ana Mištrafovič
  3/24/2019
 • 5 star review  Nice sound, cozy seats, cheap tickets, homey atmosphere.

  thumb samoza fejsbuk
  2/17/2019
 • 5 star review  Nice sound, cozy seats, cheap tickets, homey atmosphere.

  thumb samoza fejsbuk
  2/17/2019
 • 5 star review  I do not go to the cinema very often. The main reason for that is all the bright and shine of modern multiplexes where nothing classy remains. I was used to going and watching every action or SF movie as a kid, and I remember that theaters in my birthplace were more than just halls with projectors and seats - they were like temples, where many people used to come and not only entertain themselves but also be a part of an event. Being also a classic theater, this movie theater combines the best of classic theater and modern architecture and equipment, and while sound could be handled better, offers an incredible feeling of an old-style theater. No popcorn and sweet drinks, no garbage, even the audience (including kids) behaves more respectful during shows. I enjoyed even not so good movies just because of that classic feeling of being in a "theater". You can take your girl to a romantic movie like in old times. Highly recommended!

  thumb Davor Pleskina
  9/11/2018

Povezava do obrazca za ocenjevanje.

MESEČNI SPORED

 SEPTEMBER 2022

Četrtek, 29.9.
ob 10.00: Plesna terapija

OKTOBER 2022

Sobota, 1. 10.
ob 18.00: Gajin svet 2
ob 20.00: Padec

Nedelja, 2. 10.
ob 18.00: Najboljši rojstni dan
ob 20.00: Pot domov

Petek, 7. 10.
ob 20.00: Pot v raj

Nedelja, 9. 10.
ob 18.00: Zmajev jezdec
ob 20.00: Orkester

Sobota, 15. 10.
ob 18.00: Gajin svet 2
ob 20.00: Jaz sem Zlatan

Nedelja, 16. 10.
ob 18.00: Čebelica Maja 3: Zlato jajce
ob 20.00: Sprosti pesti

Petek, 21. 10.
ob 20.00: Moonage daydream

Sobota, 22. 10.
ob 18.00: Minioni: Grujev vzpon
ob 20.00: Amsterdam

Nedelja, 23. 10.
ob 18.00: Kung fu tačke
ob 20.00: Črta

Četrtek, 27. 10.
ob 10.00: Luzzu

Petek, 28. 10.
ob 20.00: Pr' Hostar 2

Sobota, 29. 10.
ob 18.00: Kung fu tačke
ob 20.00: Pr' Hostar 2

Nedelja, 30. 10.
ob 18.00: Zmajev jezdec
ob 20.00: Olga

ART KINO MREŽA SLOVENIJE

Smo eden izmed ustanovnih članov združenja Art kino mreže Slovenije. Gre za združenje 28 mestnih kinov, ki skrbijo za prikazovanje kakovostnega kino programa.

CICAE ZDRUŽENJE

Zveza združuje preko 1900 kinematografov širom sveta. Od leta 2018 smo člani tudi mi.

EUROPA CINEMAS

Smo člani Europa Cinemas, ki združuje najboljše kinematografe na evropskem prostoru. Zato vam lahko ponudimo bolj raznolik evropski art filmski program.