ART KINO MREŽA SLOVENIJE

Smo eden izmed ustanovnih članov združenja Art kino mreže Slovenije. Gre za združenje 28 mestnih kinov, ki skrbijo za prikazovanje kakovostnega kino programa.

EUROPA CINEMAS

Smo člani Europa Cinemas, ki združuje najboljše kinematografe na evropskem prostoru. Zato vam lahko ponudimo bolj raznolik evropski art filmski program.

CICAE ZDRUŽENJE

Zveza združuje preko 1900 kinematografov širom sveta. Od leta 2018 smo člani tudi mi.

SLEDITE NAM TUDI NA INSTAGRAM PROFILU #kinovrhnika

ART FILMI: APRIL 2024

Sobota, 6. 4. ob 20.00: Mati Cabrini

Naslov v izvirniku: Cabrini
Država / Letnik: ZDA/2024
Filmski žanr: Biografijski film
Režija: Alejandro Monteverde
Igralci: Cristiana Dell’Anna, John Lithgow, David Morse

Biografski film o eni najvplivnejših oseb na prelomu 20. stoletja: Sveti Frančiški Cabrini. Frančiška je na pomlad leta 1889 pristala v New Yorku in kmalu postala mati italijanskih izseljencev. Celo življenje se je borila za tiste na robu družbe. Ustanavljala je šole, bolnišnice, sirotišnice, konvikte in ubožnice v največjih ameriških mestih. Za svoje redovnice je izbirala vesela in radostna dekleta in žene. S podjetnostjo, odločnostjo in drznostjo, je Cabrini ustvarila kraje, polne sočutja in večne zapuščine.

Nedelja, 7. 4. ob 18.00: Noetova barka

Naslov v izvirniku: Noah’s Ark
Država / Letnik: BRA, IND/2024
Filmski žanr: Animirano – glasbena pustolovščina
Režija: Alois Di Leo, Sergio Machado, René Veilleux
Igralci: Marcelo Adnet, Luis Bermudez

V tej šaljivi in vznemirljivi animirani pustolovščini spremljamo dogodivščine Vilija in Toma, ki sta izjemno glasbeno nadarjeni miši. Po naključju izvesta, da se bliža vesoljni potop, ter da bo Noe s svojo barko poskušal rešiti živali. Žal pa bo lahko na barko sprejel samo en par vsake vrste. Ker je njuno prijateljstvo in preživetje ogroženo, za pomoč prosita deklico Suzano, Noetovo nemirno vnukinjo, da bi ju na ladjo vtihotapila, vendar Suzani žal spodleti, Vini in Tom pa se ob začetku velikega potopa ločita. Po nizu nenavadnih dogodivščin, vključno z vkrcanjem na skrivno »miniaturno barko«, ki jo vodi ščurek Alfonzo, se Tomu in Viliju končno uspe ponovno združiti na veliki Noetovi barki, kjer pa se pravi izziv šele začne. Soočiti se morata z muhastim levom Branetom, ki je na ladji vzpostavil pravi režim tiranije in je naklonjen le močnejšim živalim, manjše in šibkejše pa zatira. Da bi vzpostavila mir in pravičnost na barki se morata Tom in Vili soočiti z levjo avtoriteto in pohlepom z edinim orožjem, ki ga premoreta – z glasbo.

Družinska avantura bo na ogled v SINHRONIZIRANI različici

Nedelja, 7. 4. ob 20.00: Ingeborg Bachmann: potovanje v puščavo

Naslov v izvirniku: Ingeborg Bachmann – Reise in die Wüste
Država / Letnik: AT, CH, DE, LU/2023
Filmski žanr: Biografski film
Režija: Margarethe von Trotta
Igralci: Vicky Krieps, Ronald Zehrfeld, Tobias Resch, Basil Eidenbenz

Festivali, nagrade: Berlinale, São Paulo, Talin, Zürich, Hongkong, Palić, Trst

Film o burnem razmerju med Ingeborg Bachmann, eno največjih nemško pišočih pesnic 20. stoletja, in slavnim dramatikom Maxom Frischem; zgodba o ženski in njeni neustavljivi želji po svobodi – tako v karieri kot v ljubezni.

Ona je Avstrijka, on Švicar; ona je pesnica, on dramatik; ona brezkompromisna, toda ranljiva; on drzen, a nekoliko konservativen. Ko se Ingeborg Bachmann in Max Frisch poleti leta 1958 prvič srečata v Parizu, sta oba že mednarodni zvezdi literarnega sveta. Naslednja štiri leta preživita v strastnem, a odprtem razmerju med njegovim rojstnim Zürichom in njenim ljubljenim Rimom. Toda harmonijo vse bolj načenjajo poklicna in osebna trenja …

Četrtek, 11. 4. ob 20.00: Španski bezeg

Naslov v izvirniku: Jorgovani
Država / Letnik: SRB / 2024
Filmski žanr: Komedija, drama
Režija: Siniša Cvetić
Igralci: Sloboda Mićalović, Ivan Bosiljčić, Gordan Kičić, Milutin Mima Karadžić, Isidora Janković, Jovan Jovanović, Pavle Čemerikić, Nebojša Dugalić

Igralca Katarina in Igor sta par tako na televizijskih zaslonih kot v zasebnem življenju, ki pa ga slepijo bliskavice in oglušujejo aplavzi, zato se, čeprav sta nerazdružljiva, že dolgo nista ne slišala ne videla – vse do podelitve nagrad za najboljšo serijo leta, ki se je udeleži vsa ekipa. Prav tu se razločno pokažeta tako lažni kot pravi obraz filmske in televizijske industrije v Srbiji in postane jasno, da je njuno življenje bistveno večja melodrama od tistega, ki sta ga uprizorila.

Sobota, 20. 4. ob 18.00: Šepet metulja (slov.)

Naslov v izvirniku: Šepet metulja
Država / Letnik: SVN/2023
Filmski žanr: Drama, Romantični film
Igralci: Ali Ogrizek, Mitja Ritlop, Joze Dobersek, Urska Majcen, Branko Zavrsan
Režija: Alen Pavsar
Distributer: Constantin Film.Si

O sanjah, premagovanju ovir in vztrajanju.

Ustvarjalci filma Vloga za Emo predstavljajo Šepet metulja. Film Šepet metulja je najstniška romantična drama, ki z zgodbo o ljubezni do sebe in drugih sledi velikim sanjam o poslovni poti, premagovanju ovir ter vztrajanju.

Jan, 17-letni navdušenec mehatronike in najstnik avtist, se pridruži razredu, ki za podelitev štipendije v mednarodnem podjetju tekmuje v razvoju programske opreme sodobnega prezračevalnega sistema s pogonom na umetno inteligenco.

V razredu je tudi privlačna glasbenica in edina punca Tara, ki si prav tako želi zmage. Razred vodi neizprosni učitelj Frenk, ki ne odobrava posebnih potreb učencev in hodi po robu z drugačnimi metodami praktičnega pouka. Jan kljub vsem oviram učitelja in sošolcev dokaže, da zmore. S pomočjo ambiciozne svetovalne delavke Zarje počasi napreduje v šoli in se zbliža tudi z direktorjem podjetja, ki ga vzame pod svoje okrilje.

Sobota, 20. 4. ob 20.00: Zbudi me (slov.)

Naslov v izvirniku: Zbudi me
Država / Letnik: SI, HR, SRB/2022
Filmski žanr: Drama
Režija: Marko Šantić
Igralci: Jure Henigman, Timon Šturbej, Nataša Barbara Gračner, Živa Selan, Jurij Drevenšek, Tamara Avguštin, Benjamin Krnetić, Blaž Setnikar

Fesitavli, nagrade: Festival slovenskega filma Portorož (vesna za najboljši igrani celovečerec, scenarij, igralca, stranskega igralca in masko), Talin (svetovna premiera), Trst, Fest Beograd, Pulj

Nadvse aktualna zgodba o ksenofobiji, kolektivni izgubi spomina in iskanju novih začetkov. Dobitnik petih vesen na zadnjem Festivalu slovenskega filma, tudi za najboljši celovečerec.

Rok se zbudi v bolnišnici, kjer je po nesreči pristal nezavesten. Ne spomni se ne svojega dekleta ne njune hiše ob jezeru. Njegov edini spomin je dom, ki ga je delil z mamo in mlajšim bratom. Toda kmalu po vrnitvi v domači kraj začne opažati, da ni dobrodošel. Medtem ko skuša brata zaščititi pred slabo družbo, počasi sestavlja mozaik svoje mračne preteklosti …

Četrtek, 25. 4. ob 10.00: Duhovnica (slov.)

Naslov v izvirniku: Duhovnica
Država / Letnik: SI/2023
Filmski žanr: Dokumentarni film
Režija: Maja Prettner

Fesitavli, nagrade: Festival slovenskega filma (vesna za najboljši film po izboru občinstva, vesna za najboljšo montažo, nagrada Društva slovenskih filmskih publicistov in publicistk za najboljši celovečerec v tekmovalnem programu), Dokudoc Maribor, FDF Ljubljana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic. Pri tem se mora spopasti še s kopico dodatnih izzivov: od odpiranja ran iz otroštva do reševanja zapletenih družinskih odnosov. Na vasi velja za Božjo predstavnico na Zemlji, a tudi ona je človek iz mesa in krvi … Dokumentarec Duhovnica je na Festivalu slovenskega filma osvojil vesno za najboljši film po izboru občinstva.

Petek, 26. 4. ob 17.00: Robotove sanje

Naslov v izvirniku: Robot Dreams
Država / Letnik: FRA, ESP / 2023
Filmski žanr: Animirani film
Režija: Pablo Berger

Festivali, nagrade: nominacija za oskarja 2024, evropska filmska nagrada za najboljši celovečerni animirani film, nagrada annie za najboljši neodvisni celovečerec, Annecy (nagrada za najboljši film), nominacije za nagrade annie, Sitges (nagrada občinstva), Toronto (nagrada filmskih kritikov za najboljši animirani celovečerec), Cinekid, nagrada gaudí za najboljši animirani film in za najboljšo filmsko glasbo

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Petek, 26. 4. ob 19.00: Festival muharskega filma

Filmska turneja »Fly Fishing Film Tour (F3T)« je letni dogodek, ki prikazuje vrsto filmov o muharjenju z vsega sveta. Osupljiva kinematografija in izjemno pripovedovanje zgodb prikazujejo umetnost, kulturo in življenjski slog, s katerimi se lahko poistoveti vsak muhar. Turneja gostuje na različnih lokacijah, kar omogoča muharskim navdušencem po vsem svetu, da ob tej kinematografski izkušnji proslavijo svojo strast do muharjenja.

Na festivalu bodo prikazani vrhunski filmski izdelki več produkcijskih hiš, ki poleg muharske akcije na filmsko platno rišejo tudi čudovite podobe narave z vseh koncev sveta. Posebej nas veseli, da si bomo v sklopu programa lahko ogledali tudi film slovenske produkcije, “Rods, Rolls & Reality On The Soča”. Seveda pa ne bo manjkal niti srečelov s privlačnimi nagradami partnerjev dogodka.

Sobota, 27. 4. ob 18.00: Noetova barka

Naslov v izvirniku: Noah’s Ark
Država / Letnik: BRA, IND/2024
Filmski žanr: Animirano – glasbena pustolovščina
Režija: Alois Di Leo, Sergio Machado, René Veilleux
Igralci: Marcelo Adnet, Luis Bermudez

V tej šaljivi in vznemirljivi animirani pustolovščini spremljamo dogodivščine Vilija in Toma, ki sta izjemno glasbeno nadarjeni miši. Po naključju izvesta, da se bliža vesoljni potop, ter da bo Noe s svojo barko poskušal rešiti živali. Žal pa bo lahko na barko sprejel samo en par vsake vrste. Ker je njuno prijateljstvo in preživetje ogroženo, za pomoč prosita deklico Suzano, Noetovo nemirno vnukinjo, da bi ju na ladjo vtihotapila, vendar Suzani žal spodleti, Vini in Tom pa se ob začetku velikega potopa ločita. Po nizu nenavadnih dogodivščin, vključno z vkrcanjem na skrivno »miniaturno barko«, ki jo vodi ščurek Alfonzo, se Tomu in Viliju končno uspe ponovno združiti na veliki Noetovi barki, kjer pa se pravi izziv šele začne. Soočiti se morata z muhastim levom Branetom, ki je na ladji vzpostavil pravi režim tiranije in je naklonjen le močnejšim živalim, manjše in šibkejše pa zatira. Da bi vzpostavila mir in pravičnost na barki se morata Tom in Vili soočiti z levjo avtoriteto in pohlepom z edinim orožjem, ki ga premoreta – z glasbo.

Družinska avantura bo na ogled v SINHRONIZIRANI različici

Nedelja, 28. 4. ob 20.00: Kri moje ljubezni

Naslov v izvirniku: Love Lies Bleeding
Država / Letnik: USA, GRB /2023
Filmski žanr: Akcijski film
Režija: Rose Glass
Igralci: Anna Baryshnikov, Dave Franco, Ed Harris, Jena Malone, Katy O’Brian, Kristen Stewart

Romantični triler, ki ga napajajo ego, želja in ameriške sanje. Samotarska vodja telovadnice Lou (Kristen Stewart) se zaljubi v Jackie (Katy O’Brian), ambiciozno bodybuilderko, ki se odpravi v Las Vegas, da bi uresničila svoje sanje. Toda njuna ljubezen zaneti nasilje, ki ju potegne globoko v mrežo Loujine kriminalne družine.

PODAJTE OCENO O NAS
PREKO GOOGLE MAPS
  • 5 star review  nice local culture center

    thumb Luka Ovsec
    10/06/2019
  • 4 star review  Great place as cinema, stage play venue, exhibition place, outdoor food/coffee venue... Functioning very well for any event. Only wish they add baby changing table somewhere and snack/drink stand or vending machine for movie nights.

    thumb Blaž Lusavec
    5/26/2019
  • 5 star review  Great films, staff and people. I enjoyed seeing film there

    thumb Ana Mištrafovič
    3/24/2019
  • 5 star review  Nice sound, cozy seats, cheap tickets, homey atmosphere.

    thumb samoza fejsbuk
    2/17/2019
  • 5 star review  Nice sound, cozy seats, cheap tickets, homey atmosphere.

    thumb samoza fejsbuk
    2/17/2019
  • 5 star review  I do not go to the cinema very often. The main reason for that is all the bright and shine of modern multiplexes where nothing classy remains. I was used to going and watching every action or SF movie as a kid, and I remember that theaters in my birthplace were more than just halls with projectors and seats - they were like temples, where many people used to come and not only entertain themselves but also be a part of an event. Being also a classic theater, this movie theater combines the best of classic theater and modern architecture and equipment, and while sound could be handled better, offers an incredible feeling of an old-style theater. No popcorn and sweet drinks, no garbage, even the audience (including kids) behaves more respectful during shows. I enjoyed even not so good movies just because of that classic feeling of being in a "theater". You can take your girl to a romantic movie like in old times. Highly recommended!

    thumb Davor Pleskina
    9/11/2018

Povezava do obrazca za ocenjevanje.

MESEČNI SPORED

MESEC APRIL

Četrtek, 25. 4.
ob 10.00: Duhovnica (slov.)

Petek, 26. 4.
ob 17.00: Robotove sanje
ob 19.00: Festival muharskega filma

Sobota, 27. 4.
ob 18.00: Noetova barka
ob 20.00: Državljnska vojna: vsaka vladavina se konča

Nedelja, 28. 4.
ob 18.00: Kung Fu Panda 4
ob 20.00: Kri moje ljubezni

MESEC MAJ

Petek, 3. 5.
ob 20.00: Izzivalci

Sobota, 4. 5.
ob 18.00: Robotove sanje
ob 20.00: Speči psi

Nedelja, 5. 5.
ob 18.00: Nerazdružljivi
ob 20.00: Nenadoma sama

Sreda, 8. 5.
ob 20.00: AMEN
(
Miran Rudan - PROST VSTOP!)
Potrebne predhodne rezervacije na TIC Vrhnika ali na 051226950.

Četrtek, 9. 5.
ob 20.00: Bitka za Holmec (slov.)

Nedelja, 12. 5.
ob 18.00: Nerazdružljivi
ob 20.00: Zbudi me (slov.)

Petek, 17. 5.
ob 20.00: Kraljestvo planeta opic

Sobota, 18. 5.
ob 18.00: Izmišljeni prijatelji
ob 20.00: Kaskader

Nedelja, 19. 5.
ob 18.00: Izmišljeni prijatelji
ob 20.00: Samsara

Nedelja, 26. 5.
ob 18.00: Garfield
ob 20.00: Pankrt (Liffe)

Četrtek, 30. 5.
ob 10.00: Radikal (Liffe)

Petek, 31. 5.
ob 18.00: Garfield
ob 20.00: Furiosa: Del sage Pobesneli Max

ART KINO MREŽA SLOVENIJE

Smo eden izmed ustanovnih članov združenja Art kino mreže Slovenije. Gre za združenje 28 mestnih kinov, ki skrbijo za prikazovanje kakovostnega kino programa.

CICAE ZDRUŽENJE

Zveza združuje preko 1900 kinematografov širom sveta. Od leta 2018 smo člani tudi mi.

EUROPA CINEMAS

Smo člani Europa Cinemas, ki združuje najboljše kinematografe na evropskem prostoru. Zato vam lahko ponudimo bolj raznolik evropski art filmski program.