ART KINO MREŽA SLOVENIJE

Smo eden izmed ustanovnih članov združenja Art kino mreže Slovenije. Gre za združenje 28 mestnih kinov, ki skrbijo za prikazovanje kakovostnega kino programa.

EUROPA CINEMAS

Smo člani Europa Cinemas, ki združuje najboljše kinematografe na evropskem prostoru. Zato vam lahko ponudimo bolj raznolik evropski art filmski program.

CICAE ZDRUŽENJE

Zveza združuje preko 1900 kinematografov širom sveta. Od leta 2018 smo člani tudi mi.

SLEDITE NAM TUDI NA INSTAGRAM PROFILU #kinovrhnika

ART FILMI: FEBRUAR 2024

Petek, 2. 2. ob 19.00: Nesrečna bitja (Liffe)

Naslov v izvirniku: Poor things
Država / Letnik: VB, IR, ZDA/2023
Filmski žanr: Romantična drama
Režija: Yorgos Lanthimos
Igrajo: Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef, Christopher Abbot, Suzy Bemba, Jerrod Carmichael, Kathryn Hunter, Vicki Pepperdine, Margaret Qualley, Hanna Schygulla

Film Yorgosa Lanthimosa (Najljubša, Jastog) je zgodba o fantastični preobrazbi mladenke, ki se osvobojena predsodkov svojega časa zavzema za žensko enakost in svobodo. Satirična različica Frankensteina za 21. stoletje je režiserju prinesla zlatega leva na festivalu v Benetkah.

Mlado Bello Baxter k življenju obudi genialni in ekscentrični znanstvenik dr. Godwin Baxter. Toda lačna znanja in izkušenj Bella pobegne na razburljivo medcelinsko pustolovščino z razuzdanim odvetnikom Duncanom Wedderburnom …

Nedelja, 4. 2. ob 17.00: Miraculous Pikapolona in Črni maček: Film

Naslov v izvirniku: Miraculous – Le film
Država / Letnik: FRA/2023
Filmski žanr:  Animirana akcijska pustolovščina
Režija: Jeremy Zag

Ko življenje postane težko, včasih potrebuješ le malce sreče.
Ugotovite, kako se je vse začelo …

Priča bomo svetovnemu fenomenu tudi na velikih platnih! Prihaja namreč animirani celovečerni film o dogodivščinah vsem dobro znanih Pikapolone in Črnega mačka v animirani akcijski pustolovščini Miraculous Pikapolona & Črni maček: Film.

Na režiserki stolček očarljive animirane in glasbene zgodbe je sedel Jeremy Zag, ki je skupaj z Bettino Lopez Mendozo tudi napisal scenarij. Zgodba se dogaja v sodobnem Parizu in predstavlja začetek superjunaških dogodivščin Marjetke in Adrijena kot Pikapolone in Črnega mačka.

Zgodba
Življenje običajne najstnice Marjetke v Parizu se popolnoma spremeni, ko se lahko s pomočjo čudežnega dragulja spremeni v superjunakinjo Pikapolono. Ker ima čarobno moč ustvarjanja, združi svoje moči s svojim čistim nasprotjem – Adrijenom, ki se spremeni v Črnega mačka, da bi skupaj rešila Pariz pred kaosom, ki ga je v mestu sprožil novi zlobnež.

Domišljijska pustolovščina, polna osupljivih pokrajin, izpostavlja akcijo, humor in romantiko v zgodbi o samozavesti, pogumu in neizmerni moči ljubezni.

Nedelja, 4. 2. ob 19.00: Gepack (slov.)

Izvorni naslov: Gepack
Država/Letnik: SVN/2024
Režija: Žiga Kukovič
Filmski žanr: mladinska komedija
Igrajo:  Jan Gerl Korenč, Maks Dakskobler, Pia Skvarča, Robert Kladnik, Tine Ugrin

V vznemirljivi pustolovščini se običajna pot na morje štirih prijateljev obrne na glavo, ko ugotovijo, da jih spremlja slepi potnik. Razkrije se nevarna mreža prevar, nepričakovanih zavezništev, junaki pa so postavljeni pred odločitve, ki bodo preizkusile njihovo prijateljstvo in zvestobo.

Sobota, 10. 2. ob 17.00: Nina in ježeva skrivnost

Naslov v izvirniku: Nina et le secret du herisson
Država / Letnik: FRA, LUX/2023
Filmski žanr:  Animirana detektivska pustolovščina
Režija: JJean-Loup Felicioli, Alain Gagnol

Barvita in napeta animirana detektivka, v kateri iznajdljiva otroka skrivaj rešujeta težave, ki jih je povzročil svet odraslih. Svoje mesto v svetu najdeta, ko pomagata drugim.

Desetletna Nina obožuje zgodbe, ki ji jih vsak večer pripoveduje oče. V njih je glavni junak jež, ki neustrašno odkriva svet. Nekega dne pa oče, skupaj z drugimi delavci, izgubi delo v bližnji tovarni. Nino začne skrbeti za prihodnost družine. Na srečo je tu Mehdi, Ninin najboljši prijatelj. Kaj če bi zaklad, skrit v stari tovarni, rešil vse njihove težave? Nina s polno paro kuje načrte, Mehdi pa bi raje vsak korak dvakrat premislil. Toda drug na drugega se lahko vedno zaneseta. Začne se napeta pustolovščina, v kateri morata pobegniti stari sosedi in njeni mački, preslepiti pajdaša pohlepnega tovarnarja in njegovega ogromnega psa, hkrati pa vse skupaj skriti pred starši. Na srečo jima je v pomoč še pogumni ježek, pa tudi domišljija, ki te nikdar ne pusti na cedilu!

Nedelja, 11. 2. ob 17.00: Šola čarobnih živali 2

Naslov v izvirniku: Die Schule der magischen Tiere 2
Država / Letnik: DEU/2022
Filmski žanr: Fantazijski film, Družinski film
Režija: Sven Unterwaldt
Igralci: Lilith Johna, Loris Sichrovsky, Emilia Maier, Leonard Conrads, Emilia Pieske

Dijaki šole čarobnih živali želijo za obletnico šole uprizoriti muzikal. Pa se bodo vaje končale v kaosu ali bo razred stopil skupaj? In kaj so čudne luknje na šolskem zemljišču? S pomočjo svojih čarobnih živali se bodo dijaki naučili, kaj je zares pomembno – timsko delo.

Šola čarobnih živali 2 je prisrčna pustolovščina z animiranimi živalmi, postavljena v nenavadno šolo, kjer otroci za spremljevalca dobijo čarobno žival. Dijake in čarobne živali smo že spoznali pred dvema letoma, ko smo spremljali zgodbo dekleta Ide, ki po zaslugi svoje čarobne živali, govoreče lisice po imenu Rabbat, postane priljubljena učenka.

Družinska avantura bo na ogled v SINHRONIZIRANI različici.

Nedelja, 11. 2. ob 19.00: Interesno območje (Liffe)

Naslov v izvirniku: The Zone of Interest
Država / Letnik: POL, USA, GBR/2024
Filmski žanr: Drama, Vojni film, Zgodovinski film
Režija: Jonathan Glazer
Igrajo: Sandra Hüller, Christian Friedel, Freya Kreutzkam, Ralph Herforth, Max Beck, Imogen Kogge

Rudolf Höss je komandant v nemški vojski v drugi svetovni vojni. Skupaj z ženo Hedwig in otroki živi v idilični hiši, od katere je neokrnjena narava le korak oddaljena. To je popolno okolje za vzgojo otrok: tam se lahko v miru igrajo, medtem ko mati skrbi za vrt, ob koncu dneva pa se družina zbere pri večerji. Nekaj je pri Hössovih vendarle drugače. Njihovo posestvo meji na koncentracijsko taborišče Auschwitz. A to družine prav nič ne moti pri vsakodnevnih opravilih. Občasni streli, kriki in prah, ki ga prinese iz dimnikov, so samo bežna motnja v ozadju, ob kateri nihče ne trene z očesom.

Sobota, 17. 2. ob 17.00: Dnevnik Pauline P.

Naslov v izvirniku: Dnevnik Pauline P.
Država / Letnik: HRV/2022
Filmski žanr: Družinski film
Režija: Neven Hitrec
Igrajo: Katja Matković, Ramona Ivanda, Aria Dunda , Jakov Švarc, Tom Rushaidat, Darin Pavišić, Judita Franković Brdar, Igor Kovač, Borko Perić

Dnevnik Pauline P. je film o Paulini P., v katerem v tekočem šolskem letu spremljamo njene dogodivščine v šoli in doma ter vse težave, ki jih uspešno premaguje. Film temelji na izjemno priljubljeni otroški knjigi (istoimenski roman Sanje Polak), v kateri Paulina skozi komične situacije govori o svojih težavah v ljubezni, prijateljstvu in družini. Zgodba filma je postavljena v resnični svet z občasnim dotikom čarovnije.

Film sledi samozavestni, čustveni in duhoviti učenki 3. c razreda, Paulini P., ki je pogumna deklica, zmožna vsakomur povedati svoje mnenje in najti rešitev za vsako situacijo.

Na podlagi znane mladinske knjige film na topel in duhovit način obravnava šolske dogodivščine, prijateljstvo, prve ljubezni in družinsko dinamiko s perspektive glavne junakinje, ki nepopustljivo premika meje, saj je v njenem svetu vse mogoče.

Ta film je žanrsko svetla družinska komedija s fantastičnimi elementi, animiranimi elementi in kolažnim ritmom, ki še dodatno poudarijo otroško domišljijo in dnevniško obliko. Paulinina razmišljanja so prikazana v zvočni obliki “off komentarjev”, ki postanejo orodje za potapljanje v svet odraščanja in zorenja. Razmišljanja so prikazana tudi skozi prepoznavne situacije in dogodke, ki jih otroci njenih let pogosto doživljajo.

Nedelja, 18. 2. ob 19.00: Priscilla (Liffe)

Naslov v izvirniku: Priscilla
Država / Letnik: ZDA/2023
Filmski žanr: Biografski film, Drama, Romantični film
Režija: Sofia Coppola
Igralci: Cailee Spaeny, Jacob Elordi, Ari Cohen, Dagmara Dominczyk, Tim Post, Lynne Griffin

Piše se leto 1959. 14-letna Priscilla Beaulieu z družino živi v ameriškem vojaškem oporišču v Wiesbadnu. Nekega dne prejme povabilo na zabavo Elvisa Presleyja, ki v Nemčiji služi vojaški rok.

Sofia Coppola (Marie Antoinette, Izgubljeno s prevodom) razkriva drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla v nežni, rahločutni zgodbi o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Po knjigi Priscille Presley Elvis and Me.

»Ganili so me spomini Priscille Presley na leta, ki jih je kot mlada ženska preživela v Gracelandu. Skušala sem ujeti njene občutke, ko je vstopila v Elvisov svet in kasneje iz njega izstopila, da bi našla lastno pot. Kot umetnici se mi zdi pomembno, da svet prikažem skozi oči svojih likov, brez obsojanja. Vedno so me zanimale teme identitete, izkušnje in preobrazbe. Film raziskuje, kako Priscilla najde samo sebe, pa tudi kaj zanjo in za naslednje generacije pomeni biti ženska. Na poti v odraslost je doživela stvari, ki jih doživljajo vsa odraščajoča dekleta, vendar se je z njimi soočila v skrajno nenavadnih okoliščinah. Njena zgodba je edinstvena, hkrati pa se v njej lahko vsi prepoznamo. Priscillo so v svetu tabloidov večinoma videli kot ‘Elvisovo otroško nevesto’, meni pa se je zdelo, da lahko povem veliko bolj zanimivo zgodbo: o dekliški želji, ki se ji je uresničila, toda ne tako, kot si je predstavljala; o odraščanju v neverjetni slavi, a tudi strašanski osamljenosti; o tem, kako se ljudje naučijo živeti v mehurčkih, hkrati pa čutijo potrebo, da bi jih razbili; o moči, ki jo je Priscilla potrebovala za spoznanje, da mora Elvisa zapustiti, čeprav ga je imela rada.« (Sofia Coppola)

Sobota, 24. 2. ob 19.00: Samo 3 dni

Naslov v izvirniku: 3 jours max
Država / Letnik: FRA/2023
Filmski žanr: Komedija
Režija: Tarek Boudali
Igralci: Tarek Boudali, Philippe Lacheau, Julien Arruti, Vanessa Guide, José Garcia, Marie-Anne Chazel

Rayane je neroden policist, ki se znajde v precej neverjetni situaciji – njegovo babico, ki želi biti zvezdnica resničnostnih šovov, je namreč ugrabil mehiški kartel in na voljo ima le tri dneve, da jo reši in dostavi nemogočo odkupnino. S pomočjno zvestih sodelavcev bo Rayane doživljal ekstremne dogodivščine po Franciji, v Abu Dabiju in Mehiki.

Nedelja, 25. 2. ob 17.00: Miraculous Pikapolona in Črni maček: Film

Naslov v izvirniku: Miraculous – Le film
Država / Letnik: FRA/2023
Filmski žanr:  Animirana akcijska pustolovščina
Režija: Jeremy Zag

Ko življenje postane težko, včasih potrebuješ le malce sreče.
Ugotovite, kako se je vse začelo …

Priča bomo svetovnemu fenomenu tudi na velikih platnih! Prihaja namreč animirani celovečerni film o dogodivščinah vsem dobro znanih Pikapolone in Črnega mačka v animirani akcijski pustolovščini Miraculous Pikapolona & Črni maček: Film.

Na režiserki stolček očarljive animirane in glasbene zgodbe je sedel Jeremy Zag, ki je skupaj z Bettino Lopez Mendozo tudi napisal scenarij. Zgodba se dogaja v sodobnem Parizu in predstavlja začetek superjunaških dogodivščin Marjetke in Adrijena kot Pikapolone in Črnega mačka.

Zgodba
Življenje običajne najstnice Marjetke v Parizu se popolnoma spremeni, ko se lahko s pomočjo čudežnega dragulja spremeni v superjunakinjo Pikapolono. Ker ima čarobno moč ustvarjanja, združi svoje moči s svojim čistim nasprotjem – Adrijenom, ki se spremeni v Črnega mačka, da bi skupaj rešila Pariz pred kaosom, ki ga je v mestu sprožil novi zlobnež.

Domišljijska pustolovščina, polna osupljivih pokrajin, izpostavlja akcijo, humor in romantiko v zgodbi o samozavesti, pogumu in neizmerni moči ljubezni.

Nedelja, 25. 2. ob 19.00: Priscilla (Liffe)

Naslov v izvirniku: Priscilla
Država / Letnik: ZDA/2023
Filmski žanr: Biografski film, Drama, Romantični film
Režija: Sofia Coppola
Igralci: Cailee Spaeny, Jacob Elordi, Ari Cohen, Dagmara Dominczyk, Tim Post, Lynne Griffin

Piše se leto 1959. 14-letna Priscilla Beaulieu z družino živi v ameriškem vojaškem oporišču v Wiesbadnu. Nekega dne prejme povabilo na zabavo Elvisa Presleyja, ki v Nemčiji služi vojaški rok.

Sofia Coppola (Marie Antoinette, Izgubljeno s prevodom) razkriva drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla v nežni, rahločutni zgodbi o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Po knjigi Priscille Presley Elvis and Me.

»Ganili so me spomini Priscille Presley na leta, ki jih je kot mlada ženska preživela v Gracelandu. Skušala sem ujeti njene občutke, ko je vstopila v Elvisov svet in kasneje iz njega izstopila, da bi našla lastno pot. Kot umetnici se mi zdi pomembno, da svet prikažem skozi oči svojih likov, brez obsojanja. Vedno so me zanimale teme identitete, izkušnje in preobrazbe. Film raziskuje, kako Priscilla najde samo sebe, pa tudi kaj zanjo in za naslednje generacije pomeni biti ženska. Na poti v odraslost je doživela stvari, ki jih doživljajo vsa odraščajoča dekleta, vendar se je z njimi soočila v skrajno nenavadnih okoliščinah. Njena zgodba je edinstvena, hkrati pa se v njej lahko vsi prepoznamo. Priscillo so v svetu tabloidov večinoma videli kot ‘Elvisovo otroško nevesto’, meni pa se je zdelo, da lahko povem veliko bolj zanimivo zgodbo: o dekliški želji, ki se ji je uresničila, toda ne tako, kot si je predstavljala; o odraščanju v neverjetni slavi, a tudi strašanski osamljenosti; o tem, kako se ljudje naučijo živeti v mehurčkih, hkrati pa čutijo potrebo, da bi jih razbili; o moči, ki jo je Priscilla potrebovala za spoznanje, da mora Elvisa zapustiti, čeprav ga je imela rada.« (Sofia Coppola)

Četrtek, 29. 2. ob 10.00: Adamant (Liffe)

Naslov v izvirniku: Sur l’adamant
Država / Letnik: FRA, JPN/2022
Filmski žanr: Dokumentarni film
Režija: Nicolas Philibert

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.

»V svetu, ki ima pogosto raje preproste odgovore in vse bolj zatira drugačnost, nekateri kraji še vedno vztrajajo ter skušajo ohraniti poetično vlogo človeka in jezika.«

Adamant je edinstven dnevni center: plavajoča zgradba ob obrežju Sene v središču Pariza. Odraslim z duševnimi motnjami ponuja prostor, kjer se lahko svobodno izražajo, družijo in znova najdejo stik s svetom. Tam lahko berejo, klepetajo ob kavi, poležavajo na kavču, kuhajo marmelado, se udeležijo slikarske delavnice ali sodelujejo pri organizaciji filmskega festivala. Dokumentarec nas vabi, da spoznamo paciente in osebje, ki se – kot pravi eden izmed njih – vsako jutro znova odločijo, da bo »danes dober dan«.

PODAJTE OCENO O NAS
PREKO GOOGLE MAPS
 • 5 star review  nice local culture center

  thumb Luka Ovsec
  10/06/2019
 • 4 star review  Great place as cinema, stage play venue, exhibition place, outdoor food/coffee venue... Functioning very well for any event. Only wish they add baby changing table somewhere and snack/drink stand or vending machine for movie nights.

  thumb Blaž Lusavec
  5/26/2019
 • 5 star review  Great films, staff and people. I enjoyed seeing film there

  thumb Ana Mištrafovič
  3/24/2019
 • 5 star review  Nice sound, cozy seats, cheap tickets, homey atmosphere.

  thumb samoza fejsbuk
  2/17/2019
 • 5 star review  Nice sound, cozy seats, cheap tickets, homey atmosphere.

  thumb samoza fejsbuk
  2/17/2019
 • 5 star review  I do not go to the cinema very often. The main reason for that is all the bright and shine of modern multiplexes where nothing classy remains. I was used to going and watching every action or SF movie as a kid, and I remember that theaters in my birthplace were more than just halls with projectors and seats - they were like temples, where many people used to come and not only entertain themselves but also be a part of an event. Being also a classic theater, this movie theater combines the best of classic theater and modern architecture and equipment, and while sound could be handled better, offers an incredible feeling of an old-style theater. No popcorn and sweet drinks, no garbage, even the audience (including kids) behaves more respectful during shows. I enjoyed even not so good movies just because of that classic feeling of being in a "theater". You can take your girl to a romantic movie like in old times. Highly recommended!

  thumb Davor Pleskina
  9/11/2018

Povezava do obrazca za ocenjevanje.

MESEČNI SPORED

MESEC FEBRUAR

Petek, 23. 2.
ob 19.00: Bob Marley

Sobota, 24. 2.
ob 17.00: Tačke na patrulji: Silni film
ob 19.00: Samo 3 dni

Nedelja, 25. 2.
ob 17.00: Miraculous Pikapolona in Črni maček: Film
ob 19.00: Priscilla (Liffe)

Četrtek, 29. 2.
ob 10.00: Adamant (Liffe)

MESEC MAREC

Sobota, 2. 3.
ob 17.00: RACE!
ob 19.00: Dune 2

Nedelja, 3. 3.
ob 17.00: Šola čarobnih živali 2
ob 19.00: Gepack (slov.)

Petek, 8. 3.
ob 19.00:
Bartonova akademija

Sobota, 9. 3.
ob 17.00: Kung Fu Panda 4
ob 19.00: Dune 2

Nedelja, 10. 3.
ob 17.00: Kung Fu Panda 4
ob 19.00: Mati Cabrini

Sobota, 16. 3.
ob 17.00: Miraculous Pikapolona in Črni maček: film
ob 19.00: Dobitnik oskarja za najboljši film

Nedelja, 17. 3.
ob 17.00: Kung Fu Panda 4
ob 19.00: Magdalena Gornik (slov.)

Četrtek, 21. 3.
ob 19.00: Reška proga (slov.)
Prost vstop!

Četrtek, 28. 3.
ob 10.00: Zlo ne obstaja (Liffe)

Petek, 29. 3.
ob 19.00: Materinski čut

Sobota, 30. 3.
ob 17.00: Kung Fu Panda 4
ob 19.00: Kraljevski Artur

Nedelja, 31. 3.
ob 17.00: Noetova barka
ob 19.00: Neskončni spomin

ART KINO MREŽA SLOVENIJE

Smo eden izmed ustanovnih članov združenja Art kino mreže Slovenije. Gre za združenje 28 mestnih kinov, ki skrbijo za prikazovanje kakovostnega kino programa.

CICAE ZDRUŽENJE

Zveza združuje preko 1900 kinematografov širom sveta. Od leta 2018 smo člani tudi mi.

EUROPA CINEMAS

Smo člani Europa Cinemas, ki združuje najboljše kinematografe na evropskem prostoru. Zato vam lahko ponudimo bolj raznolik evropski art filmski program.