ART KINO MREŽA SLOVENIJE

Smo eden izmed ustanovnih članov združenja Art kino mreže Slovenije. Gre za združenje 28 mestnih kinov, ki skrbijo za prikazovanje kakovostnega kino programa.

EUROPA CINEMAS

Smo člani Europa Cinemas, ki združuje najboljše kinematografe na evropskem prostoru. Zato vam lahko ponudimo bolj raznolik evropski art filmski program.

CICAE ZDRUŽENJE

Zveza združuje preko 1900 kinematografov širom sveta. Od leta 2018 smo člani tudi mi.

SLEDITE NAM TUDI NA INSTAGRAM PROFILU #kinovrhnika

ART FILMI: Avgust 2022

Četrtek, 4.8. ob 20.00: Zgodba moje žene

Dvajseta leta prejšnjega stoletja. Jakob Störr, kapitan tovorne ladje, prijatelju oznani, da se bo poročil s prvo žensko, ki bo vstopila v kavarno. Prikaže se Lizzy … Režiserka Ildikó Enyedi (Moje 20. stoletje, O telesu in duši) pripoveduje ljubezensko zgodbo skozi oči moža, ki se obupano trudi razumeti svojo ženo, skrivnostno Francozinjo v podobi Lée Seydoux. Sodobna različica legende o letečem Holandcu, fantomski ladji, obsojeni na večno tavanje po sedmih morjih.

Petek, 5. 8. ob 20.00: Poletje, ko sem se naučila leteti

Dvanajstletna Sofija sanjari o kampiranju z ekipo in o prvem poljubu. Toda poletne počitnice mora preživeti v razpadajoči družinski hiši na Hvaru, pri precej naporni babici Mariji in njeni norčavi sestri Luci. Brez družbe, signala in interneta je Sofijino življenje na Hvaru »kar nekaj«, toda vsakdanjo monotonost kmalu prekine nenavadno vedenje babice Marije. Sofija sumi nekakšno skrivno romanco, toda velika preiskava babičinega ljubezenskega življenja nazadnje pripelje do odkritja dolgo varovane družinske skrivnosti.

Sobota, 6. 8. ob 18.00: Luka

Poletna zabavna in prisrčna zgodba, ki se dogaja v ljubkem obmorskem italijanskem mestecu, o fantu z imenom Luka, ki doživlja nepozabno otroško poletje. Mladi deček Luka doživlja nepozabno poletje, polno sladoleda, okusne mediteranske hrane in neskončne vožnje s skuterjem ob italijanski morski rivieri. Luka deli te pustolovščine s svojim novim najboljšim prijateljem, a njuna neverjetna zabava ima globoko varovano skrivnost: fanta sta pravzaprav morski bitji iz drugega sveta, iz globin oceana.

Sobota, 6. 8. ob 20.00: Elvis

Film prikazuje glasbo in življenje enkratnega Elvisa Presleya skozi prizmo zakompliciranega odnosa z njegovim menedžerjem, polkovnikom Tomom Parkerjem (T. Hanks), ki je trajal celih 20 let, od Presleyevega vzpona pa vse do vrhunca njegove slave. V središču tega potovanja pa je seveda tudi odnos z eno najpomembnejših oseb v Elvisovem življenju, s Priscillo Presley. Elvis je med legende vstopil kot človek izjemnega talenta in neopisne lepote. Skupaj je prodal več kot milijardo plošč in albumov, več kot kateri koli glasbenik v zgodovini.

Nedelja, 7. 8. ob 18.00: Čebelica Maja 3: Zlato jajce

Majine dogodivščine se tudi tokrat odvijajo v naravi, pozitivne zgodbe pa so polne upanja, prijateljstva in strpnosti. Kraljica ji je odločno prepovedala kakršnokoli novo pustolovščino. Seveda je Maja ne posluša in se poda na zelo pomembno nalogo – dostaviti zlato jajce nazaj k svojim lastnikom v kolonijo mravelj, saj se ne more upreti, da ne bi pomagala še enemu žužku v težavah. Ko pa se »jajček« izvali, se morata Maja in Vili soočiti z največjo odgovornostjo do sedaj – s prekrasno, ljubko, malo mravljico, ki pa je v resnici prava mravlja princesa.

Nedelja, 7. 8. ob 20.00: Dej no

Dej no je intimna filmska mojstrovina, ob kateri se zna zgoditi, da boste zajokali ali vsaj koga stisnili k sebi in mu povedali, da ga imate radi. Johnny je radijski novinar, ki potuje od mesta do mesta in najstnike sprašuje o njihovih pogledih na prihodnost. Njegovo samotno rutino pa prekine sestrina prošnja, da za nekaj dni popazi na njenega devetletnega sina. Johnny, ki še nikoli v življenju ni skrbel za otroka, vzame živahnega, pronicljivega Jesseja s seboj na pot …

Četrtek, 11. 8. ob 20.00: Prasica slabšalni izraz za žensko

Mlada slikarka Eva kadi, pije, žura, se priložnostno drogira in ne najde navdiha za slikanje. Znajde se v čudnem razmerju z mentorjem, najboljša prijateljica se seli v Berlin, za delo v knjigarni ne dobi plačila, vrh vsega pa ji že tri mesece zaostaja menstruacija. Zave se, da mora spremeniti način življenja in po pomoč se obrne na spletni brskalnik. Film je s Festivala slovenskega filma odnesel kar sedem vesen, tudi za najboljši celovečerec in najboljši film po izboru občinstva.

Nedelja, 14. 8. ob 20.00: Sončni zaton

Neil in Alice Bennett sta člana premožne družine, ki z mladima Colinom in Alexo dopustujeta v Acapulcu. Lenobne počitnice prekine nujen klic, zaradi katerega se morajo nemudoma odpraviti domov. Ko prispejo na letališče, jim Neil pove, da je pozabil potni list in da bo ujel naslednji let …Večkrat nagrajeni režiser Michel Franco, znan po pronicljivih in provokativnih študijah posameznikov in družb pod pritiskom, spremlja Tima Rotha na eksistencialnem popotovanju pod žgočim mehiškim soncem.

Sreda, 17. 8. ob 20.00: Delo na zahtevo

Dokumentarec razkriva človeški davek, ki ga terja uporabniku tako zelo udobna, trilijone dolarjev vredna ekonomija na zahtevo. Film pripoveduje zgodbe nevidnih in hitro nadomestljivih ljudi, ki delajo v ekonomiji na zahtevo. Milijoni posameznikov, ki jih je privabila obljuba prožnega delovnika, neodvisnosti ter nadzora nad časom in denarjem, so se znašli v povsem drugačni resničnosti. Govora bo tudi o podjetjih kot so Wolt, Amazon, Uber, …

Četrtek, 18. 8. ob 20.00: Okus lakote

Sladko. Kislo. Mastno. Slano. Pekoče. Zgodba v petih poglavjih o ljubezni in strasti, družini in vrhunski kulinariki. Carsten in Maggie sta najnovejši zvezdi na danskem gurmanskem nebu. On je virtuozni kuharski mojster, ona pa antropologinja hrane. Ljubita se, imata dva čudovita otroka in vodita eno najbolj vročih restavracij v Kopenhagnu. Njuno življenje je popolno. Skoraj popolno: manjka jima le še prestižna Michelinova zvezdica – in zanjo sta pripravljena žrtvovati prav vse …

Petek, 19. 8. ob 20.00: Tajni agent 117: Iz Afrike z ljubeznijo

Piše se leto 1981. Po uspešnem pobegu iz sovjetskega ujetništva v Afganistanu se Hubert Bonisseur de La Bath, znan tudi kot tajni agent 117, znajde na delovnem mestu davčnega računovodje v tajni službi. Toda ko posebni agent 1001 tik pred načrtovanim srečanjem s predsednikom Bambom izgine v akciji, Huberta pošljejo v Afriko, da bi našel svojega mlajšega kolega … Vohunska parodija z Jeanom Dujardinom v glavni vlogi je nasmejala občinstvo na zaključni projekciji lanskega festivala v Cannesu.

Nedelja, 21. 8. ob 18.00: Zverinice iz gozda Hokipoki

Mišek Lenivšek nima nič, in hkrati vse. Ni mu do običajnega življenja, v katerem se veliko dela. Raje vandra po svetu s kitaro in pesmijo ter tisto, kar potrebuje, poišče pri prijateljih. Teh je v gozdu Hokipoki veliko, sem in tja pa jim ponagaja zviti in nekoliko črnogledi lisjak Zmikavt. Miškam povzroča skrbi, saj je mesojedec. Gozdne živalce se želijo dogovoriti za pravila, ki bi vsem omogočila življenje v miru: vse živali naj bodo prijateljice, nihče ne sme jesti živih bitij; … če držimo skupaj in smo prijatelji, si lahko tudi pomagamo.

Nedelja, 21. 8. ob 20.00: Bilo je nekoč v Srbiji

Leskovška drama v treh dejanjih združuje pravljico z zgodovino. Zgodilo se je, ampak zares, v Srbiji, na začetku 20. stoletja. Kako je malomeščanska “kasaba” postala “mali Manchester” in je orientalsko nošo zamenjala dunajska in pariška moda, je mogoče videti v filmu Bilo je nekoč v Srbiji. Film je bil posnet na pristnih lokacijah (direktor fotografije Dalibor Tonković, izvršni producent Miroslav Mogorović) in v melodičnem leskovškem narečju. To je spomin na slavne družine, katerih podjetnost je bila navdih za film že pred stoletjem.

Torek, 23. 8. ob 21.15: Kino pod zvezdami: ZA VEDNO SKUPAJ (prost vstop |ŠP Vrhnika)

Bojiva se, da naju boste imeli za nora, če poveva to zgodbo.« Tako se začne očarljivo trapasta in neskončno zabavna komedija francoskega mojstra absurda Quentina Dupieuxa. Alain in Marie se preselita v sanjsko hišo v predmestju. Toda nepremičninski agent ju je posvaril: kar se skriva v kleti, jima lahko za vedno spremeni življenje … Film Neverjetno, a resnično uspe biti hkrati ganljiv in smešen. Čeprav bo gledalce nedvomno pripravil k razmisleku, se bodo še vedno odlično zabavali. V primeru dežja predvajanje poteka v dvorani.

Dogodek KINO POD ZVEZDAMI poteka v sklopu festivala Poletje na Vrhniki in je brezplačen za obiskovalce. Vstop prost. V mesecu avgustu pa smo pripravili tudi KINO DVORIŠČE, kjer se bodo zvrstili 3 filmi, v parku pred Cankarjevim domom. Vstopnina: 5.00€

 

Sreda, 24. 8. ob 21.00: KINO DVORIŠČE: Neverjetno, a resnično (park pred CD)

Bojiva se, da naju boste imeli za nora, če poveva to zgodbo.« Tako se začne očarljivo trapasta in neskončno zabavna komedija francoskega mojstra absurda Quentina Dupieuxa. Alain in Marie se preselita v sanjsko hišo v predmestju. Toda nepremičninski agent ju je posvaril: kar se skriva v kleti, jima lahko za vedno spremeni življenje … Film Neverjetno, a resnično uspe biti hkrati ganljiv in smešen. Čeprav bo gledalce nedvomno pripravil k razmisleku, se bodo še vedno odlično zabavali. V primeru dežja predvajanje poteka v dvorani.

Četrtek, 25. 8. ob 21.00: KINO DVORIŠČE: Vojvoda (park pred CD)

Leta 1961 je 60 letni taksist Kempton iz Narodne galerije v Londonu ukradel znameniti Goyev portret vojvode Wellingtona. V zameno za vrnitev slike je zahteval nenavadno odkupnino – britanska vlada naj nameni več pozornosti (in denarja) oskrbi ostarelih. To drzno dejanje je dodobra razburkalo britansko politiko in bilo deležno velikega medijskega odziva, Bunton pa je ob svojem poskusu reševanja sveta uspel rešiti tudi svoj propadajoči zakon. V primeru dežja predvajanje poteka v dvorani.

Petek, 26. 8. ob 21.00: KINO DVORIŠČE: Slovenija 2017

Dokumentarni film »2017« obnavlja zgodbo z Evropskega prvenstva v košarki v Carigradu z besedami vseh dvanajstih igralcev, selektorja in njegovega trenerskega štaba ter vodstva reprezentance. Povzemajo jo tako, kot so jo doživljali sami, zato je precej drugačna od tiste, ki jo poznamo navijači, velikokrat pa bolj kot besede govorijo čustva, ki so se prebudila v pripovedovalcih. Je tudi zgodba o ekipi, kolektivnem duhu in moči skupnosti, ki je v času vedno večjega individualizma, tako v športu kot v širši družbi, še kako pomembna in aktualna. V primeru dežja predvajanje poteka v dvorani.

Nedelja, 28. 8. ob 20.00: Dobri šef

V pričakovanju obiska komisije, ki bi njegovemu podjetju lahko podelila nagrado za odličnost, se lastnik podjetja za proizvodnjo industrijskih tehtnic trudi pravočasno rešiti morebitne težave svojih delavcev. Film je letos prišel v izbor za nagrado oskar v kategoriji mednarodnih filmov. Satira o karizmatičnem in manipulativnem vodji tovarne industrijskih tehtnic je ob rekordnih 20 nominacijah v 17 kategorijah dobila šest kipcev za špansko filmsko nagrado goya, med drugim za najboljši film, režijo, izvirni scenarij in glavno moško vlogo.

Torek, 30. 8. ob 20.00: Memoria

Memoria je bil posnet in se odvija v Kolumbiji, kjer živi Jessica, ki jo upodablja oskarjeva nagrajenka Tilda Swinton. Jessica Holland, se ukvarja z vrtnarstvom in prodajo rož. V Bogoto gre obiskat svojo sestro Karen in moža Juana. Karen je v bolnišnici pristala zaradi skrivnostnih težav z dihali. Neke noči se Jessica zbudi iz morečih sanj, ko sliši čudne zvoke. Ne bo se pomirila, dokler ne ugotovi, za kaj gre… Britanski filmski inštitut je leta 2021 zbral glasove stotih kritikov; na četrto mesto najboljših filmov leta je bila izglasovana Memoria.

Sreda, 31. 8. ob 20.00: Toma

Film TOMA je impresionistični portret Toma Zdravkovića, ki prikazuje začetek in vrhunec njegove slave, ljubezni, ki so ga navdihnile pri ustvarjanju nekaterih največjih uspešnic, pa tudi odnose s številnimi prijatelji, ki jih je imel v umetniških krogih takratne Jugoslavije. Skozi film spremljamo tudi življenja znanih umetnikov tistega časa, kot so Zoran Radmilović, Mika Antić, Tozovac in drugi… Ocena IMDB: 8.8/10. Izjemna zgodba o izjemnem talentu.

PODAJTE OCENO O NAS
PREKO GOOGLE MAPS
 • 5 star review  nice local culture center

  thumb Luka Ovsec
  10/06/2019
 • 4 star review  Great place as cinema, stage play venue, exhibition place, outdoor food/coffee venue... Functioning very well for any event. Only wish they add baby changing table somewhere and snack/drink stand or vending machine for movie nights.

  thumb Blaž Lusavec
  5/26/2019
 • 5 star review  Great films, staff and people. I enjoyed seeing film there

  thumb Ana Mištrafovič
  3/24/2019
 • 5 star review  Nice sound, cozy seats, cheap tickets, homey atmosphere.

  thumb samoza fejsbuk
  2/17/2019
 • 5 star review  Nice sound, cozy seats, cheap tickets, homey atmosphere.

  thumb samoza fejsbuk
  2/17/2019
 • 5 star review  I do not go to the cinema very often. The main reason for that is all the bright and shine of modern multiplexes where nothing classy remains. I was used to going and watching every action or SF movie as a kid, and I remember that theaters in my birthplace were more than just halls with projectors and seats - they were like temples, where many people used to come and not only entertain themselves but also be a part of an event. Being also a classic theater, this movie theater combines the best of classic theater and modern architecture and equipment, and while sound could be handled better, offers an incredible feeling of an old-style theater. No popcorn and sweet drinks, no garbage, even the audience (including kids) behaves more respectful during shows. I enjoyed even not so good movies just because of that classic feeling of being in a "theater". You can take your girl to a romantic movie like in old times. Highly recommended!

  thumb Davor Pleskina
  9/11/2018

Povezava do obrazca za ocenjevanje.

MESEČNI SPORED

AVGUST 2022

Sobota, 13.8.
ob 18.00: Minioni: Grujev vzpon
ob 20.00: Hiter kot strel

Nedelja, 14.8.
ob 18.00: Minioni: Grujev vzpon
ob 20.00: Sončni zaton

Sreda, 17.8.
ob 20.00: Delo na zahtevo

Četrtek, 18.8.
ob 20.00: Okus lakote

Petek, 19.8.
ob 20.00: Tajni agent 117: Iz Afrike z ljubeznijo

Nedelja, 21.8.
ob 18.00: Zverinice iz gozda Hokipoki
ob 20.00: Bilo je nekoč v Srbiji

Torek, 23.8.
ob 21.15: Kino pod zvezdami
Za vedno skupaj (fr. komedija)

Sreda, 24.8.
KINO DVORIŠČE
ob 21.00: Neverjetno a resnično

Četrtek, 25.8.
KINO DVORIŠČE
ob 21.00: Vojvoda

Petek, 26.8.
KINO DVORIŠČE
ob 21.00: Slovenija 2017

Sobota, 27.8.
ob 18.00: DC Liga supeljubljenčkov
ob 20.00: After: Prvič resnično srečna

Nedelja, 28.8.
ob 18.00: Minioni: Grujev vzpon
ob 20.00: Dobri šef

Torek, 30.8.
ob 20.00: Memoria

Sreda, 31.8.
ob 20.00: Toma

ART KINO MREŽA SLOVENIJE

Smo eden izmed ustanovnih članov združenja Art kino mreže Slovenije. Gre za združenje 28 mestnih kinov, ki skrbijo za prikazovanje kakovostnega kino programa.

CICAE ZDRUŽENJE

Zveza združuje preko 1900 kinematografov širom sveta. Od leta 2018 smo člani tudi mi.

EUROPA CINEMAS

Smo člani Europa Cinemas, ki združuje najboljše kinematografe na evropskem prostoru. Zato vam lahko ponudimo bolj raznolik evropski art filmski program.